Eliminati dezordinea de pe toate suprafetele

Uită-te în jur: Ce vezi? In jurul nostru sunt mereu  hârtii(mai ales facturi și coș de gunoi), chei de mașină, pantofi în jurul ușii din față, cupe goale, ochelari de soare și obiecte aleatoare care au făcut cumva suport pentru contorul de bucătărie. Și acesta este doar începutul. Masa de servit masa este o altă suprafață care tinde să fie un magnet pentru dezordine.

Dacă doriți cu adevărat să adoptati aspectul și simțul designului minimalist, acestea trebuie eliminate. Întrebați-vă ce poate fi eliminat, ce poate fi păstrat și ce elemente nu sunt esențiale; apoi organizați-le după prioritati. Fiți în concordanță cu acest proces și reveniți în fiecare cameră la fiecare câteva luni cu o viziune proaspata. Veți vedea că puteți simplifica mai mult de fiecare dată. Pentru a vă asigura că suprafețele rămân ordonate, gasiti un loc pentru fiecare obiect si pastrati-l acolo.

sursa foto: fantastic frank

Creeați o bază neutră

Când creați un interior clasic minimalist, fiți atenți culoarea de bază. Culorile slabe se compun aici - de la culoarea biscuitilor până la gri și de la fiecare ton inspirat de ecru în mijloc. De ce? Este curat, proaspăt și inspiră un sentiment de calm. Dar doar pentru că minimalismul clasic nu tinde să fie amețit de culoare, nu trebuie să fie bland sau plictisitor. De fapt, minimalismul inseamna este exact opusul.

Firește, suntem fani mari ai unei camere albe, dar nu toate vopselele albe sunt create egale. Potrivit designurului de interior,Will Taylor, subtilitățile galbene dau un aspect mai cald și cremos, în timp ce subtilitățile albastre oferă un aspect mai clar", spune MyDomaine "Un spațiu cu multă lumină naturală ar putea părea mai cald, astfel încât să puteți folosi o nuanță mai rece de alb pentru a echilibra camera. Camerele care sunt iluminate artificial cu LED-uri sau iluminare fluorescentă pot părea răcoroase, deci mergeți spre mai cald", spune Tylor.

Dacă doriți să introduceți o anumită culoare, asigurați-vă că alegeți pigmenți solizi care sunt comozi pentru ochi și se pot combina cu ușurință cu nuanțele neutre.

Alegeți calitatea și nu cantitatea

Provocarea este sa lucrati cu rabdare si cu atentie la esteticul interiorului. Iar acest lucru se poate dovedi mai greu decat v-ati fi imaginat. Trebuie sa va imaginati fiecare obiect in ansamblul incaperii, inainte de a-l pune acolo. Obiectivul este sa creeati un spatiu in care oricine si-ar dori sa se relaxeze.

În acest caz, este binemeritat să cumpărați calitate și nu cantitate și să investiți în lucruri clasice care vor rezista trecerii timpului. Impulsul de a cumpăra obiecte trendy de care vă veți plictisi, nu funcționează pentru designul minimalist. În cazul bucătăriilor, alegeți-le pe cele rezistente pentru că le veți utiliza zilnic și vor arăta mai bine ca rezultat.

Alegeți texturi diferite în tonuri similare

sursa foto: Ragnar Ómarsson

O cameră minimalistă cu tonuri neutre poate avea tendința de a se simți rece sau blandă, dar există un truc fals, care remediază acest lucru de fiecare dată: textura. Ridicați temperatura cu aruncări tricotate, perne cu margele, covoare din piele de oaie și decor de catifea pentru acel factor de confort foarte necesar.[...]

Mizați pe simplitate

Acum, că știți toți pașii pentru a construi o casă minimalistă, profiăm si reafirmăm filosofia care stă la baza acestui concept: mizați pe simplitate. Respectati abordarea"mai putin inseamna mai mult" si  nu credeti ca decorul este unul plictisitor. După cum puteți vedea din selecția noastră de imagini (atunci când este bine făcut), designul minimalist poate fi frumos, cald, bogat și primitor.