sursa foto: lifehacker.com

Aceste reguli și principii de decorare sunt destul de simple încât majoritatea oamenilor le pot aplica. Casa ta ar putea să nu arate ca dintr-un catalog West Elm, dar va fi prezentabilă.

Urmați regula numerelor impare

S-ar putea să fiți deja familiarizați cu regulile treimilor pentru fotografie. Proiectarea cu numere impare ca fundație poate crea armonie și interes vizual, explică designerul Cecilia Walker: Ideea de bază a regulii este că detaliile și obiectele care sunt aranjate sau grupate în numere impare sunt mai atractive, mai memorabile și mai eficiente decât perechile cu numere egale.

Este de ajutor gruparea de obiecte în diferite înălțimi, forme și texturi. În același timp, ar trebui să existe ceva asemănător între ele. Sfatul pare să se contrazică, însă este important să existe ceva care să grupeze articolele împreună, dar și ceva despre fiecare dintre ele, care să le diferențieze[...]

Găsiți punctul focal al camerei

Punctul focal al camerei este caracteristica cea mai accentuată. Este lucrul de care ochii tăi sunt atrași natural atunci când intri în cameră. Și totul se aranjează în jurul acestui punct.

Dacă nu știți de la ce să porniți când decorați o cameră, găsirea punctului său focal este un început bun. Multe camere au puncte focale încorporate: o fereastră mare, de exemplu, sau un șemineu. Dacă camera dvs. nu are un punct focalizat integrat, iată câteva sfaturi și opțiuni pentru a crea unul:

Vopsiți un perete cu o culoare diferită, apoi accesorizați cu opere de artă sau rafturi, spune interior designer Coral Nafie.

Decideți pentru ce doriți să folosiți spațiul, apoi creați un punct focal în jurul acestuia, spune Camera Inspirată. De exemplu, dacă doriți să utilizați o cameră pentru citire, faceți un raft sau un birou punctul dumneavoastră focal.

Nafie sugerează, de asemenea, pur și simplu să folosiți o bucată mare de mobilier ca punct focal.

Ați putea folosi o piesă mare de artă ca un punct focal. Un șemineu sau o oglinda mare care functioneaza la fel de bine.

Odată ce găsiți punctul focal, decorați în jurul acestuia. Utilizați culoarea sa principală pentru elementele din restul camerei[...]

Cunoașteți regulile dimensiunilor de bază

Când vine vorba despre atârnarea perdelor sau de aranjarea mobilierului, majoritatea dintre noi ne luăm după cum dă bine ochiului. Dar există măsurători specifice pentru decor, care fac o cameră să arate mai bine. Iată câteva măsurători generale care trebuie păstrate în minte:

Distanța de la masă: păstrați cel puțin 15 cm între mesele de cafea și canapele, spune designerul Maria Killam. Terapia de apartament sugerează o distanță de aproximativ 18 cm între ele.

Arta agățată: Atunci când expuneți arta, păstrați centrul acesteia la nivelul ochilor, care este, în general, de 56 cm până la 60 cm de la podea, spune Driven By Decor. Dacă atârnați mai multe obiecte de artă, păstrați punctul central al întregului aranjament la acest nivel.

Când atârnați arta deasupra canapelei, asigurați-vă că nu depășește 2/3 din lățimea canapelei. Veți dori, de asemenea, să lăsați 5-9 cm de spațiu între artă și mobilier, adaugă Driven By Decor.

Perdele agățate: Crate și Barrel spune că este tipic să aibă 1-3 cm de suprapunere pe fiecare parte a ferestrei dvs. În ceea ce privește înălțimea, ei spun că ar trebui să montați tije de cortină 4 cm din partea de sus a ferestrei. Dar poate doriți ca ferestrele dvs. să pară mai largi sau mai înalte. Pentru a crea iluzia înălțimii, Real Simple spune că puteți depăși standardul de 4 cm, dar nu depășiți 8 cm pentru că va arăta ciudat. Pentru a crea iluzia de lățime, nu ezitați să treceți de standardul de 1-3 cm. Poate doriți să mergeți chiar până la 12 cm pe fiecare parte.

Distanța televizorului: Cât de departe ar trebui să fie televizorul dvs. față de canapea, va depinde de dimensiunea sa. Am vorbit despre vizualizarea distanței înainte. Cea mai ușoară regulă: înmulțiți dimensiunea pe diagonală a televizorului cu doi. Rezultatul va răspunde cât de departe trebuie să fie așezat acesta de zona de ședere.

Pentru covoare, există trei reguli de bază pe care le puteți urma.

Dacă un covor este suficient de mare, puteți pune toate picioarele mobilei pe partea superioară a acestuia. Dar ar trebui să lăsați 12-18 cm de suprafață de pardoseală pe toate cele patru laturi ale covorului, spune site-ul de decorare Houzz.

Dacă aveți un spațiu mai mic, ați putea alege un covor mai mic și apoi lăsați toate cele patru picioare de mobilier de pe el. Houzz adaugă: "Nu alegeți însă un covor prea mic care ar putea părea nesemnificativ, ca o gândire ulterioară".

Mulți designeri aleg să pună doar cele două picioare frontale pe covor. Acest lucru poate lega totul împreună și poate crea un sentiment de deschidere.

Cu toate acestea, nu vă temeți să încălcați aceste reguli. Ele nu funcționează întotdeauna, dar sunt linii bune de urmat[...]

Reguli pentru iluminat

În primul rând, aflați cele trei tipuri de bază de iluminat:

Ambient: De asemenea, se numește iluminare generală și are rolul de a ilumina uniform o cameră.

Sarcina: După cum sugerează și numele, sarcina de iluminat este menită să lumineze o sarcină specifică. O lampă în camera de zi ar putea lumina o zonă de lectură. Luminile sub dulapurile dintr-o bucătărie servesc ca lumini pentru blaturi.

Accent: Luminile de accent sunt menite să evidențieze un anumit obiect. S-ar putea să le vedeți în pictură, de exemplu.

Adăugarea de iluminări de diferite tipuri poate da dimensiunea camerei. Începeți cu iluminarea ambientală în fiecare cameră, apoi luați în considerare modul în care puteți utiliza iluminarea de sarcină și accent. Real Simple are câteva sfaturi specifice despre cum să faceți acest lucru în fiecare cameră.