Reamenajarea si decorarea casei este deseori mai dificil de realizat decat te-ai fi asteptat. Personalitatea fiecaruia si stilul ales pentru modernizare s-ar putea sa nu se potriveasca. Ba mai mult decat atat, exista si o serie de lucruri tehnice de care te-ai putea impiedica. De aceea, prin Blogul Felicis ne propunem sa facem cunoscute ideile specialistilor in domeniu si, adaptate la nevoile tale, sa te ajute sa iti faci casa de poveste la care ai visat.

CUM SA ITI DECOREZI CASA RESPECTAND CATEVA PRINCIPII DE BAZA ALE DECORULUI DE INTERIOR

Unii oameni se nasc cu un ochi minunat pentru decorare sau design. Alții câștigă în timp această abilitate și o aplică cu succes. Și apoi restul suntem noi. Dacă nu aveți prea mult talent pentru design, câteva tehnici de bază vă pot ajuta mult.

Aceste reguli și principii de decorare sunt destul de simple încât majoritatea oamenilor le pot aplica. Casa ta ar putea să nu arate ca dintr-un catalog West Elm, dar va fi prezentabilă.

Urmați regula numerelor impare

S-ar putea să fiți deja familiarizați cu regulile treimilor pentru fotografie. Proiectarea cu numere impare ca fundație poate crea armonie și interes vizual, explică designerul Cecilia Walker: Ideea de bază a regulii este că detaliile și obiectele care sunt aranjate sau grupate în numere impare sunt mai atractive, mai memorabile și mai eficiente decât perechile cu numere egale.

Este de ajutor gruparea de obiecte în diferite înălțimi, forme și texturi. În același timp, ar trebui să existe ceva asemănător între ele. Sfatul pare să se contrazică, însă este important să existe ceva care să grupeze articolele împreună, dar și ceva despre fiecare dintre ele, care să le diferențieze[...]

Găsiți punctul focal al camerei

Punctul focal al camerei este caracteristica cea mai accentuată. Este lucrul de care ochii tăi sunt atrași natural atunci când intri în cameră. Și totul se aranjează în jurul acestui punct.

Dacă nu știți de la ce să porniți când decorați o cameră, găsirea punctului său focal este un început bun. Multe camere au puncte focale încorporate: o fereastră mare, de exemplu, sau un șemineu. Dacă camera dvs. nu are un punct focalizat integrat, iată câteva sfaturi și opțiuni pentru a crea unul:

Vopsiți un perete cu o culoare diferită, apoi accesorizați cu opere de artă sau rafturi, spune interior designer Coral Nafie.

Decideți pentru ce doriți să folosiți spațiul, apoi creați un punct focal în jurul acestuia, spune Camera Inspirată. De exemplu, dacă doriți să utilizați o cameră pentru citire, faceți un raft sau un birou punctul dumneavoastră focal.

Nafie sugerează, de asemenea, pur și simplu să folosiți o bucată mare de mobilier ca punct focal.

Ați putea folosi o piesă mare de artă ca un punct focal. Un șemineu sau o oglinda mare care functioneaza la fel de bine.

Odată ce găsiți punctul focal, decorați în jurul acestuia. Utilizați culoarea sa principală pentru elementele din restul camerei[...]

Cunoașteți regulile dimensiunilor de bază

Când vine vorba despre atârnarea perdelor sau de aranjarea mobilierului, majoritatea dintre noi ne luăm după cum dă bine ochiului. Dar există măsurători specifice pentru decor, care fac o cameră să arate mai bine. Iată câteva măsurători generale care trebuie păstrate în minte:

Distanța de la masă: păstrați cel puțin 15 cm între mesele de cafea și canapele, spune designerul Maria Killam. Terapia de apartament sugerează o distanță de aproximativ 18 cm între ele.

Arta agățată: Atunci când expuneți arta, păstrați centrul acesteia la nivelul ochilor, care este, în general, de 56 cm până la 60 cm de la podea, spune Driven By Decor. Dacă atârnați mai multe obiecte de artă, păstrați punctul central al întregului aranjament la acest nivel.

Când atârnați arta deasupra canapelei, asigurați-vă că nu depășește 2/3 din lățimea canapelei. Veți dori, de asemenea, să lăsați 5-9 cm de spațiu între artă și mobilier, adaugă Driven By Decor.

Perdele agățate: Crate și Barrel spune că este tipic să aibă 1-3 cm de suprapunere pe fiecare parte a ferestrei dvs. În ceea ce privește înălțimea, ei spun că ar trebui să montați tije de cortină 4 cm din partea de sus a ferestrei. Dar poate doriți ca ferestrele dvs. să pară mai largi sau mai înalte. Pentru a crea iluzia înălțimii, Real Simple spune că puteți depăși standardul de 4 cm, dar nu depășiți 8 cm pentru că va arăta ciudat. Pentru a crea iluzia de lățime, nu ezitați să treceți de standardul de 1-3 cm. Poate doriți să mergeți chiar până la 12 cm pe fiecare parte.

Distanța televizorului: Cât de departe ar trebui să fie televizorul dvs. față de canapea, va depinde de dimensiunea sa. Am vorbit despre vizualizarea distanței înainte. Cea mai ușoară regulă: înmulțiți dimensiunea pe diagonală a televizorului cu doi. Rezultatul va răspunde cât de departe trebuie să fie așezat acesta de zona de ședere.

Pentru covoare, există trei reguli de bază pe care le puteți urma.

Dacă un covor este suficient de mare, puteți pune toate picioarele mobilei pe partea superioară a acestuia. Dar ar trebui să lăsați 12-18 cm de suprafață de pardoseală pe toate cele patru laturi ale covorului, spune site-ul de decorare Houzz.

Dacă aveți un spațiu mai mic, ați putea alege un covor mai mic și apoi lăsați toate cele patru picioare de mobilier de pe el. Houzz adaugă: "Nu alegeți însă un covor prea mic care ar putea părea nesemnificativ, ca o gândire ulterioară".

Mulți designeri aleg să pună doar cele două picioare frontale pe covor. Acest lucru poate lega totul împreună și poate crea un sentiment de deschidere.

Cu toate acestea, nu vă temeți să încălcați aceste reguli. Ele nu funcționează întotdeauna, dar sunt linii bune de urmat[...]

Reguli pentru iluminat

În primul rând, aflați cele trei tipuri de bază de iluminat:

Ambient: De asemenea, se numește iluminare generală și are rolul de a ilumina uniform o cameră.

Sarcina: După cum sugerează și numele, sarcina de iluminat este menită să lumineze o sarcină specifică. O lampă în camera de zi ar putea lumina o zonă de lectură. Luminile sub dulapurile dintr-o bucătărie servesc ca lumini pentru blaturi.

Accent: Luminile de accent sunt menite să evidențieze un anumit obiect. S-ar putea să le vedeți în pictură, de exemplu.

Adăugarea de iluminări de diferite tipuri poate da dimensiunea camerei. Începeți cu iluminarea ambientală în fiecare cameră, apoi luați în considerare modul în care puteți utiliza iluminarea de sarcină și accent. Real Simple are câteva sfaturi specifice despre cum să faceți acest lucru în fiecare cameră.

 Articol si imagine preluate si publicate pe: https://lifehacker.com/how-to-use-basic-design-principles-to-decorate-your-hom-1687607782

 

IDEI PENTRU CEA MAI REUȘITĂ PETRECERE DE CRĂCIUN

Este petrecerea de Craciun! Nu organizati cina festivă fără a citi cele mai bune idei de petrecere astfel  încât să o faceți în stil mare.

Încăperile sunt decorate, bradul este îmbrăcat cu panglică, ceea ce înseamnă că tot ce a mai rămas acum este să vă bucurați de festivități la maxim. Dacă sunteți în căutarea unor idei de petrecere de Crăciun de ultim moment, găsiți aici câteva idei.

Creați o primire călduroasă

Creați un factor wow în momentul în care oaspeții dvs. ajung prin ușa din față. Faceți-vă o masă pe coridor, cu afișaj festiv, pentru a adăuga o bucurie festivă la intrarea dvs. Luminile strălucitoare și Crăciunul merg mână în mână, așa că încercați să adăugați un pic de iluminare strălucitoare în holul dvs. Creați o atmosferă caldă și opulenta cu lumânări parfumate și scorțișoară care se aprind în interiorul felinarelor lustruite.

Dacă nu vă imaginați un șir întreg de lămpi de zăpadă, plasați câteva lumini-baterii în borcane de sticlă. Florile realiste reprezintă o alternativă excelentă la înflorirea proaspătă pe tot parcursul festivităților.

Decorați-vă holul cu frunziș

Luminați drumul spre petrecere, holul și ramele de la ușă cu frunze festive în abundență. Folosiți eucaliptul și pinul, din care să faceți ghirlande minunate atunci când își eliberează mirosul sunt ideale pentru holurile cu trafic ridicat. Utilizați decorațiuni delicate de coriandru pentru a adăuga un parfum delicat. Și de ce nu aruncați niște lumini de zână în mix pentru a adăuga un pic mai multă sclipire de Crăciun?

Aranjați masa pentru a impresiona

Oaspeții dvs. vor fi îmbrăcați, astfel asigurați-vă că în casă este o temperatură corespunzătoare. Un aranjament din frunze deasupra mesei va adăuga un sentiment de ocazie. Este și ușor de făcut: puteți să îndoiți pur și simplu niște crengi flexibile, cum ar fi salcia, și fixați cu sfoară de grădină. Pentru un impact vizual suplimentar, umpleți vasele mari de sticlă cu frunze sezoniere și fructe de pădure. Completați cu un grup de lumânări conice.

...

Serviți băuturi festive

Felurile festive sunt întotdeauna o victorie instantanee pentru petrecerile de Crăciun. Încercați cidru de cocos ca o alternativă la vin sau o servire cu vodcă de casă. Serviți în pahare de sticlă drăguțe și împodobiți cu fructe de pădure comestibile pentru o înflorire festivă.

Faceți o masă de tip bufet

Pentru o petrecere de Crăciun mai relaxată, încărcați o masă cu mâncăruri de petrecere și permiteți oaspeților să se ajute singuri, în stil bufet.

Câteva ramuri decorate într-o vază vor accentua spiritul cinei festive.

Luminează-ți grădina

Arată oaspeților drumul spre petrecerea de Crăciun cu lumini decorative. Aici, steluțele de ratan în contrast cu gardul viu pot crea o atmosferă de vis, în timp ce o frânghie legată la rețea de alimentare cu energie electrică în aer liber zâmbește oamenilor prin arc. Utilizați lumini de zână, mai degrabă decât decoratiuni pentru a sublinia subtil atenția la caracteristicile cheie din grădina dvs.

Imagine și articol publicate și preluate de pe: http://www.idealhome.co.uk/christmas-ideas/christmas-party-ideas-191106

6 PASI PENTRU UN DORMITOR CARE ITI REFLECTA PERSONALITATEA

Urmeaza-i si creeaza dormitorul visurilor tale!

Cand vine vorba despre dormitor, personalitatea ta trebuie sa fie un factor important in amenajarea acestui sanctuar de odihna si relaxare.

Dar pe ce trebuie mai exact sa te focusezi cand vine vorba despre dormitorul visurilor tale? Avem cateva idei de la expertii in asternuturi de la Naturalmat, pe care poti sa le iei in considerare.

1. Alege o saltea potrivita pentru tine

Prin alegerea unei saltele potrivite poti simti o diferenta uriasa in ceea ce priveste confortul, calitatea somnului, dar si a bunastarii tale. O saltea care nu se potriveste pozitiei corecte a corpului, poate duce la disconfort in timpul somnului, cum ar fi dureri de spate, dureri articulare sau neliniste, precum si la un somn rau. De aceea, investitia intr-o saltea de calitatea nu poate decat sa iti aduca un somn placut si odihnitor.

2. Considera somnul un model

Evalueaza tiparele de somn si analizeaza factorii sezonieri sau de mediu care iti pot afecta odihna. De exemplu, vara, cu zile mai lungi si mai calde, avem tendința de a dormi mai puțin deoarece corpurile noastre se luptă cu acești factori.

Chiar si asa, aceste condiții pot fi depășite prin utilizarea diferitelor tipuri de perdele, draperii sau jaluzele folosite pe tot parcursul anului. Naturalmat sugerează folosirea jaluzelelor și a draperiilor deorece le considera modalități excelente de a păstra lumina, permițându-vă să dormiți mai mult în timpul verii. Între timp, perdelele pot fi o modalitate excelentă de a lăsa mai multă lumină sa intre in casa, fără a compromite intimitatea în timpul lunilor mai întunecate.

3. Gaseste solutii de depozitare

Știm cu toții că un dormitor, care ar trebui să fie relaxant și care să te imbie la somn, ar trebui să fie, de asemenea, mai putin aglomerat. De aceea, depozitarea lucrurilor este esențială pentru a împiedica spațiul tău să devină de nelocuit. Experții de la Naturalmat explică: "Dacă sunteți în mod natural neclintit, uitați-vă la depozitarea ușor accesibilă, cum ar fi cutiile pentru pătură, cele potrivite pentru spatiul de sub pat și rafturile deschise.

Pentru cei care iubiti ordinea la extrem, optați pentru sertare și dulapuri care să păstreze totul bine depozitat.

4. Fiti creativi prin accesorii

In folosirea accesoriilor, este foarte usor sa va impuneti stilul personal. Aici este si cheia de a deveni cat mai selectiv cu ceea ce veti folosi pentru amenajare. 

Pentru a evita riscul de a crea un spațiu prea aglomerat, folositi carlige pentru atarna bijuterii, ornamente si carti, imagini și oglinzi, sugerează Naturalmat. "De asemenea, puteți utiliza interiorul ușilor dulapurilor pentru curele și cutii de bijuterii, permițându-vă să depozitați mărunțișuri într-un singur loc, adăugând o caracteristică practică și elegantă".

5. Schimba asternuturile

"Pentru a va asigura șansele unui somn bun, este important să obțineți temperatura corectă", sfătuiește Naturalmat. "Temperatura ideală pentru somn fiind între 16-18C, este o idee bună să scoateți așternutul dvs. între anotimpuri pentru a vă ajuta să reglați temperatura si pentru a va satisface nevoile". Alegerea lenjeriei de pat din fibre naturale va oferi o mai bună aerisire pe tot parcursul anului, dar nu uitați să vă asigurați că aveți modelul adecvat. Mai groase pentru iarna si mai subtiri pentru vara.

6. Experimenteaza prin culoare

Stim deja ca pastelurile calme, precum albastru, verde si galben functioneaza bine in dormitoare, dar nu va fie teama sa incercati si alte combinatii de nuante, care va vor scoate in evidenta stilul personal. "Daca mizezi pe un aspect neutru, pardoseala cu aspect de lemn va da un aspect natural, mai ales in combinatie cu alb stralucitor, albastru si verde. Cu toate acestea, nu trebuie sa va indepartati de nuante de roz, purpuriu, rosu pentru ca acestea pot crea o atmosfera senzuala", spune Naturalmat. Daca optati pentru culori luminoase, va sugeram sa completati si cu o nuanta foarte accentuata.

Indiferent ce alegi pentru dormitorul tau, acesta trebuie sa iti asigure un somn linistit si odihnitor, iar aceste sfaturi cred ca iti vor fi de folos pentru a crea un spatiu unic.

Articol si imagine preluate si publicate pe: http://www.housebeautiful.co.uk/lifestyle/news/a2622/ways-to-design-bedroom-that-reflects-personality/

INTRAREA IN LOCUINTA - PRIMA IMPRESIE DESPRE CASA TA

Primul lucru pe care îl văd oamenii atunci când intră în casa ta este intrarea, așa că fă-o să conteze. Aceasta este ocazia perfectă pentru a vă arăta creativitatea și ideile. Există o mulțime de opțiuni la dispoziția ta, dar nu totul se va potrivi. Fără un plan bine gândit, lucrurile s-ar putea să nu iasă tocmai grozav.
Să găsești lucruri elegante care să se potriveasca în spațiile mici, este  foarte complicat. Căile de intrare sunt exemplul principal al acestui fapt deoarece, acestea fac parte din cea mai grea zonă de amenajat.

Pentru a ajuta proprietarii de case, am compilat o listă de idei pentru intrări epice. Ele pot reînvia aproape orice spațiu, așa că ia-le în considerare!

1. Rafturi - Chiar dacă spațiul este strâns, există întotdeauna suficient loc pentru un raft. Acest lucru va oferi un spațiu de depozitare foarte practic. Pe lângă caracterul util, devine si un element important care da viata designului. Pot fi folosite o mulțime de materiale, fiecare oferind un stil diferit. Lăsați-vă imaginația să zburde și alegeți ceea ce vă convine!

2. Iluminare - Ideile creative în ceea ce privește iluminatul de la intrare, sunt cheia spre o impresie bună. De la lămpi pe verticală la cele așezate pe raft, poți alegeți dintr-o mulțime de opțiuni elegante, cu o gamă largă de lumini din secolul mijlociu. Există întotdeauna o modalitate creativă pentru iluminarea casei tale, găsește-o pe cea potrivită!

3. Plante mici - Indiferent de locul în care le așezi, acestea sunt întotdeauna o recomandare valabilă. Adăugarea unui pic de verde nu doar că dă viață intrării casei tale, dar și creează o liniște de bun venit pentru oaspeți. Ai grija însă la dimensiune, deoarece mai trebuie să existe suficient spațiu pentru a trece pe lângă ele. Câteva plante în ghiveci chiar pot face minuni, așa că experimentează cu care tulpini îți expui cel mai bine personalitatea!

 Imagine și articol publicate și preluate de pe: /http/blog.inmod.com/2017/08/01/optimize-your-entryway-with-these-additions